lördag 24 maj 2014

Varmt väder och nya prylar

Som vanligt väldigt segt mellan uppdateringarna, men det händer en hel del här. Elvis har varit ute mycket med grannhunden Inka och busat. Tyvärr känns det som om hans höfter inte riktigt håller så bra, han blir snabbt trött i benen och småhaltar om han är ute för länge och busar. Därför får vi nöja oss med att gå ut på promenader med Inka och Elvis får nog springa lös när han är själv istället. Vi får begränsa busandet med barnen eftersom han hoppar och vänder runt väldigt snabbt, stirrar upp sig och blir sedan helt slut. Det känns att han börjar bli gammal, hur jobbigt det än är att tänka på.

Elin och jag har varit i Stockholm och då fick Elvis vara i Agebo och umgås med mamma och pappa. Tror han tycker det är både skönt och roligt att få vara där, det blir lite omväxling och samtidigt lite lagom med promenader och aktiviteter. I Stockholm köpte vi presenter till Elvis i alla fall. En jättefin vattenleksak som vi förhoppningsvis kan kasta ganska långt ut i havet så Elvis kan få både simma och plaska på ordentligt. Vanligtvis så har vi med oss en liten boll eller något, som matte lyckas kasta till strandkanten och Elvis brukar blänga på mig och på sin höjd bli lite våt om framtassarna när han tar den. Vi köpte också Elvis favoritgodis, hårda tuggpinnar i olika färger. De slinker ner fort när Elvis får chansen, mums, mums!


Idag var vi iväg hos Askur och hade med oss grannpojken Nore som fick rida medan jag, Elin och Elvis promenerade. Nore är inte så gammal, men han hade väldigt bar hand med Askur och satt fint och balanserat i sadeln. Elvis älskar barnen ute på gården och skulle gärna umgås med dem jämt om han fick. Tyvärr så orkar han inte så mycket och han är inte direkt jätteuppfostrad i deras närhet. Han blir så exalterad att han skuttar, tar upp tassar, skäller och drar. Vi kanske utifrån ses som väldigt stränga, men för hans egen skull och för vår skull (samt nya bebisen), så måste vi ha ganska fasta regler. Vi vet att Elvis mår bäst av det och att vi som familj också fungerar bäst med tydliga ramar omkring oss.

Nu ska jag vila lite. Har varit igång hela dagen och nästa veckan väntar jobbet igen. Imorgon är det yoga och mycket annat som ska planeras in. Bäst att ta det lugnt när man kan=)

ha det fint!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar